Hoppa till huvudinnehåll
conference lunch move company map contacts lindholmen lindholmen 2 travel info

logo

Eldrivna bokbussar kommer att rulla i Göteborg

Vad som troligen är några av världens första eldrivna bokbussar kommer att rulla i Göteborg från och med sommaren 2020. När Göteborgs Stadsbibliotek ska köpa nya, moderna bokbussar väljer man eldrivna bussar från Volvo.
Bild: Volvo Bussar

Göteborg Stadsbibliotek har idag två bokbussar som trafikerar Göteborg med omnejd och besöker ca 70 hållplatser och 110 förskolor.  Nu köper man i en upphandling två helt eldrivna bussar av Volvo, som ska ersätta dagens bokbussar med trafikstart  juli 2020.

De nya bokbussarna kommer tydligare att rikta sig mer till barn och deras familjer, där det mobila biblioteket får fokus på upplevelser och läsning. Det kommer att synas i inredningen, där det förutom bokhyllor kommer att finnas plats för stora och små människors möten. Det finska företaget Kiitikori OY har fått i uppdrag att inreda bussarna.

– Vi ser fram emot att sommaren 2020 åter ha bokbussar som ger oss möjlighet att besöka alla barn, även de som bor eller går i förskolan inom miljözonen. Vi valde elbussar för att säkra detta under bokbussarnas hela livslängd som är så lång som 12 år, säger Anette Eliasson, sektorschef Bibliotek. i Kulturförvaltningen.

Läs hela pressmeddelandet