Hoppa till huvudinnehåll

Podd: Möjligheter och utmaningar med eldrivna arbetsfordon

fredag, juni 2, 2023

Elektrifiering av arbetsmaskiner är ett viktigt steg för att uppnå miljö- och klimatmål. Att investera i dessa kan vara kostsamt men vilka möjligheter öppnar de upp, hur kan traditionella förfaranden förändras och kan det bli ekonomiskt hållbart? Hör mer om detta i Göteborgs universitets podd om elektrifiering, där bland andra ElectriCitys Lars Bern medverkar.

En batterielektrisk hjullastare arbetar i Göteborg, inom ramen för Electric Worksite. Foto: Volvo Construction Equipment.

I Swedish Community for Sustainable Finance podcastavsnitt ”Elektrifiering av eldrivna arbetsmaskiner” diskuteras möjligheter och utmaningar med elektrifiering av arbetsfordon. I podden, som leds av Dr Ylva Baeckström vid Handelshögskolan i Göteborg så djupdyker de i finansiering och implementering av eldrivna arbetsmaskiner.

Bland de medverkande finns Lars Bern från ElectriCity/Lindholmen Science Park, Anders Dison från Alelion, Hanna Wessman från Almi och Åsa Larsson från Exportkreditnämnden. Dessutom får lyssnarna höra om ett use case där Anders Schwarzkopf från Anders Marktjänst berättar om hans lärdomar från att ha investerat i en elektrifierad grävmaskin.