Hoppa till huvudinnehåll

Volvo Ocean Race blir startskottet för eldrivna ledbussar i Göteborg

fredag, juni 1, 2018

I samband med Volvo Ocean Race i Göteborg 14–21 juni får staden två helt eldrivna ledbussar från Volvo som ska ta besökare mellan Nordstan och evenemangsområdet i Frihamnen.

I samband med Volvo Ocean Race i Göteborg 14–21 juni får staden två helt eldrivna ledbussar från Volvo som ska ta besökare mellan Nordstan och evenemangsområdet i Frihamnen. Från och med 25 juni ska de nya bussarna med plats för 135 resenärer testas på en del av Västtrafiks busslinje 16. De eldrivna ledbussarna ingår i ElectriCity-samarbetet.

– Med de två första helt eldrivna ledbussarna tar vi ännu ett viktigt steg mot en tystare och utsläppsfri kollektivtrafik i Göteborg och Västsverige. Vi hoppas att så många göteborgare och besökare som möjligt ska passa på att uppleva framtidens bussresande, säger Ulrika Frick, (MP), Ordförande i Västra Götalandsregionens kollektivtrafiknämnd.

Under Volvo Ocean Race 14–21 juni kommer de eldrivna ledbussarna att gå mellan Nordstan och Frihamnen. Från den 25 juni kommer de att testas på linje EL16, som är en del av Västtrafiks linje 16. Morgon och kväll går de mellan Eriksbergstorget och Nordstan. Dagtid går de även mellan och Eriksbergstorget och Sahlgrenska. Längs linjen kommer två nya hållplatser att byggas och två befintliga hållplatser vid Eriksbergstorget och Lindholmen får nya väderskydd. Eftersom de eldrivna ledbussarna är prototyper, kommer de att gå utanför ordinarie tidtabell.

Läs hela pressmeddelandet här.