Hoppa till huvudinnehåll

Test av elbussar på linje 60

fredag, februari 3, 2017

På lördagen den 4 februari testar Västtrafik, tillsammans med Göteborgs Spårvägar och Volvo Bussar, två elbussar från ElectriCity på linje 60. Testet ska ge svar på hur bussarna fungerar på sträckan mellan Redbergsplatsen och Masthugget.

De två gröna elbussarna som lånas in under testet körs normalt på linje 55 inom projektet ElectriCity. Testet startar klockan 09.00 på lördag den 4 februari, då första fordonet lämnar Redbergsplatsen. Bussarna kör sedan fram till klockan 18.00 på eftermiddagen och kommer att gå utöver ordinarie tidtabell.

– Våra kunder och förare uppskattar bussarna för att de är tysta och bekväma och det ska bli spännande att se hur de klarar att trafikera en sträcka som innehåller lite mer backar än linje 55, säger Anders Kling, biträdande affärschef, Västtrafik.

Bussarna som lånas in från linje 55, en elhybrid och en helt eldriven buss, är tillverkade av Volvo Bussar. Projektet är ett led i Västtrafiks miljöarbete för att skapa en attraktiv och hållbar kollektivtrafik. Användandet av elektriska bussar och elhybrider inom kollektivtrafiken kommer på sikt att bidra till stora miljövinster. 

Busslinje 60 är en stombusslinje som körs av Göteborg Spårvägar. Det är en av Västtrafiks tyngsta linjer i Göteborg med avgångar var fjärde minut i högtrafik. Under 2016 gjordes över 6,2 miljoner resor på linjen.

För mer information: 
Västtrafiks presstjänst 0771-41 43 99
press@vasttrafik.se