Hoppa till huvudinnehåll
conference lunch move company map contacts lindholmen travel info

Resenärerna med och utvecklar inomhushållplatsen på Lindholmen

Pontus Wallgren, forskare i industri- och materialvetenskap på Chalmers.
​​Ett vardagsrum med mycket växtlighet, där man kan träffas, plugga eller ta en fika. Det blev resultatet när Chalmersforskare bad resenärer på linje 55 att utforma en inomhushållplats där man vill stanna kvar.

– Utgångspunkten för inomhushållplatsen på Lindholmen var från början att skapa en miljö där man ville stanna kvar, för att studera eller träffas, berättar Pontus Wallgren, forskare i industri- och materialvetenskap på Chalmers. Men när vi intervjuade bussresenärer visade det sig att hållplatsen visserligen är populär, men att inte många uppehåller sig där.

Under hösten har en grupp resenärer därför fått bidra till en vidareutveckling av hållplatsens interiör, i samarbete med forskarna och ElectriCitys parter.

– Deltagarna enades kring att göra hållplatsen mer som ett vardagsrum och mindre lik ett garage, och med mycket mer växtlighet, säger Pontus Wallgren. Nu är möbler och växter beställda, så snart kan resenärerna börja njuta av sitt nya vardagsrum.

Inomhushållplatsens ansiktslyftning är en del av en studie, där forskarna undersökt hur förare och resenärer upplever bussarna och hållplatserna på linje 55. 

Resultaten från studien presenteras på ett seminarium på Chalmers den 24 januari 2018. 

Läs mer på: 
http://www.chalmers.se/sv/styrkeomraden/transport/nyheter/Sidor/H%C3%A5l...