Hoppa till huvudinnehåll
conference lunch move company map contacts lindholmen lindholmen 2 travel info

logo

Nya infrastrukturministern applåderade elbussatsning

– Det här är vägledande i världen och kommer också att ha en stor betydelse för att skapa många fler arbetstillfällen, sade infrastrukturminister Anna Johansson under Persontrafikmässan i Stockholm. Hon berömde Volvo Bussars satsning på laddhybrider och elbussar, där Electricity är en del i satsningen.

I Göteborg är Volvo Bussar engagerat i ElectriCity-projektet i Göteborg. Projektet drivs av Volvo i nära samarbete med Västra Götalandsregionen, Göteborgs Stad, Lindholmen Science Park och Johanneberg Science Park. Syftet är att utveckla och demonstrera en helt eldriven busslinje i Göteborg.

Eftersom bussarna är i det närmaste ljudlösa och helt utsläppsfria kommer resenärerna att kunna kliva på och av bussen inomhus. Busslinjen startar nästa år och kommer att gå genom buller- och luftmiljökänsliga centrala delar av Göteborg.

– Jag hoppas att Electricity kommer att mötas av stor uppmärksamhet, både från övriga Sverige och från andra länder. Det visar på bra lösningar för stora städer, sade Anna Johansson.

Läs hela artikeln på bussmagasinet.se