Hoppa till huvudinnehåll
conference lunch move company map contacts lindholmen lindholmen 2 travel info

logo

Eldrivna ledbussar testas i Göteborg – trafikstart i juni

I juni utökas trafiken med elektrifierade bussar i Göteborg. Två helt eldrivna ledbussar i prototyputförande ska testas på en del av linje 16, som har hög turtäthet och ett stort antal resenärer. Försöken bedrivs inom ramen för ElectriCity-samarbetet, som sedan 2015 kör elektrifierade bussar i demonstrationstrafik på linje 55 i Göteborg.

– Genom att utöka demoarenan och testa elledbussar med hög kapacitet på en linje med många resenärer kan vi ge fler göteborgare ett attraktivt alternativ till den egna bilen. De nya eldrivna bussarna är betydligt tystare än dieselbussar, helt utan avgasutsläpp och utformade för att ge en smidig och bekväm resa. Det blir också ett viktigt underlag inför beslut om framtida satsning på elbussar säger Lars Holmin (M), ordförande i Västtrafik.

Mellan 14 och 21 juni kommer de nya elbussarna att gå som ”Volvo Ocean Race-linjen” mellan Nordstan och Frihamnen i samband med aktiviteterna runt racet. Från och med 25 juni börjar bussarna köra utmed linje 16, sträckan mellan Eriksbergstorget och Nordstan morgon och kväll, och sträckan Eriksbergstorget till Sahlgrenska under dagtid. Trafiken kommer att skötas av Transdev, som redan idag hanterar trafiken på ordinarie linje 16.

Läs Volvos pressmeddelande

Läs Västtrafiks pressmeddelande