Hoppa till huvudinnehåll
conference lunch move company map contacts lindholmen lindholmen 2 travel info

logo

100 000 resenärer per månad på ettårsfirande linje 55

Klassisk musik, glada passagerare och tårtkalas! Det var feststämning när ettårsjubilerande linje 55 firades vid inomhushållplatsen på Teknikgatan den 15 juni.
Foto: Maria Losman och Västtrafik, Eddie Löthman.

Resultaten hittills har överträffat alla förväntningar – linjen har över 100 000 resenärer varje månad och både förare och passagerare visar stor uppskattning för de eldrivna, tysta bussarna. Ettårsdagen till ära fick resenärerna på jubileumsbussen njuta av klassisk musik. Livekonserten framfördes av en grupp barn från Grönland, som deltar i det internationella musiklägret Side by Side by El Sistema, som nu pågår i Göteborg.

Vid jubileet talade representanter för flera av ElectriCity-samarbetets aktörer. Bland annat berättade Västtrafiks vd, Lars Backström, om det stora internationella intresset för ElectriCity. Volvokoncernens hållbarhetschef Niklas Gustafsson underströk betydelsen av att ha en fungerande lösning att visa upp för att få fler städer att ta steget mot elektrifierad busstrafik och meddelade att efterfrågan på Volvos elbussar och elhybridbussar ökar stadigt. Att många intresserar sig för ElectriCity bekräftades av att ännu en aktör nu ansluter sig till samarbetet – Ericsson.

Läs Volvos pressrelease här