Hoppa till huvudinnehåll
conference lunch move company map contacts lindholmen lindholmen 2 travel info

logo

Informationsmöte ElectriCity

5 februari 2014 08:00 till 09:00
Lindholmen Science Park, Lindholmspiren 3-5. Registrera dig i Visitors Centre på entréplan.
Som en del av samverkansprojektet ElectriCity satsar Västra Götalandsregionen 18 miljoner kronor, varav 10 miljoner är avsatta för öppen innovation. Lindholmen Science Park har fått i uppdrag att projektleda arbetet med att identifiera och prioritera möjliga projekt. Vi bjuder därför in till ett informationsmöte där vi kommer att berätta mer om hur din organisation kan bidra med idéer och projektförslag.
ElectriCity

Ljudlösa bussar utan utsläpp, som hämtar upp passagerare inomhus och som drivs av förnyelsebar el – det blir verklighet i den ultramoderna busslinjen som startar i Göteborg 2015 och sträcker sig mellan Lindholmen Science Park och Johanneberg Science Park. Aktörer i projektet är Västra Götalandsregionen, Göteborgs Stad, Västtrafik, Göteborg Energi, Lindholmen Science Park, Johanneberg Science Park, Energimyndigheten och AB Volvo.

Ny satsning på öppen innovation

Totalt 10 miljoner kronor kommer att avsättas under tre år till projekt som bedöms kunna bidra till att utveckla framtidens resande med kollektiv-trafik. ElectriCity innebär således även en unik möjlighet för företag och forskningsinstitut att kunna testa och utveckla nya smarta lösningar som bidrar till ett attraktivt och hållbart resande. 

Några exempel på områden för test- och demoarenan där finansiering kan sökas:

  • Elektrifierat resande/elektromobilitet där system för elbussar knyts samman med andra transportslag
  • Informations- och kommunikationslösningar för ett sömlöst resande
  • Ny teknik för inomhushållplatser
  • Energiteknik, t ex laddning och lagring av energi, solpaneler, belysning
  • Säkerhetskoncept

Informationsmöte den 5 februari

Niklas Wahlberg, vd Lindholmen Science Park inleder. Från Lindholmen Science Park närvarar också Gunnar Ohlin, projektledare ElectriCity. Även Hans Fogelberg, programansvarig för fordon och hållbara transporter på Västra Götalandsregionen, kommer att medverka på mötet och svara på frågor. Representanter från några av aktörerna i projektet kommer också att delta.

Tid: 5 februari kl 08.00-09.00, frukost från 07.30.

Plats: Lindholmen Science Park, Lindholmspiren 3-5. Registrera dig i Visitors Centre på entréplan.

Anmälan: Senast 2014-01-31.

Anmäl dig nu!